عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست و منابع طبیعی کشور گفت: عمق فاجعه از دست دادن خاک بسیار مرغوب کشور در هر سیلاب است که میلیون ها سال طول می کشد تا تولید شود.
از آثار تغییرات اقلیمی، می توان به کاهش و یا افزایش شدید دمای هوا، وجود سیل و یا خشکسالی شدید اشاره کرد. کارشناسان برای وقوع سیل اخیر در کشور دلایل مختلفی را ذکر کرده اند که یکی از آنها نقش تغییر اقلیم است. مدیرکل هواشناسی استان اصفهان شناسایی عوامل تغییر اقلیم به صورت ملی و استانی را نیازمند تحقیق و پژوهش دانست و گفت : چالش های این حوزه باید اطلاع ...
در این مصاحبه اختصاصی، دیوید سودولسکی (David Sudolsky) -مدیرعامل شرکت آنِلوتک (Anellotech)- ضمن معرفی اجمالی این شرکت، به شرح چگونگی فعالیتها در زمینه تولید مواد شیمیایی تجدیدپذیر و زیستبنیان با روندی نوآورانه مبتنی بر اقتصاد زیستی میپردازد. به گفته وی، بر اساس درخواست محصولات، بستهبندی و سوختهای تولیدی از منابع پایدار، فرایند جدیدی موسوم به Bio-...
همزمان با روز جهانی هواشناسی، رئیس سازمان هواشناسی کشور اهمیت این روز را با توجه به شعار انتخابی امسال تشریح و وظایف سازمان هواشناسی را در مورد پدیده تغییر اقلیم اعلام کرد.
چیزی که هماکنون در قطب شمال در حال اتفاق افتادن است، یک علامت هشداردهنده به منظور ضرورت پیشگیری از گرم شدن بیشتر است. ضرورت دستیابی به اهداف توافقنامهی پاریس آشکارا در قطب شمال قابل رویت است زیرا این منطقه یکی از آسیبپذیرترین مناطق جهان محسوب میشود که بهسرعت در حال تغییر است، اگر ما سریعا کاری انجام ندهیم، بهزودی در معرض نابودی قرار میگیریم ...
سازمان ملل متحد با استناد به نتایج یک بررسی مبسوط هشدار داده است که آلودگی هوا، خاک، آبهای زیرزمینی و دریاها موجب مرگ میلیونها نفر در جهان میشود. این سازمان از دولتها خواسته است که به طور جدی جلوی این روند را بگیرند.
زیست آنلاین: با اینکه گزارش های اقلیمی ترجمه هایی هستند از وضعیتی اضطراری که دانشمندان علوم زمین به زبان علمی نوشته اند و با توجه به اینکه تنها با جهت گیری سیاست های اقلیمی به سمت کاهش نابرابری هاست که چنین دستاوردی محقق می شود، اما در مقابل همچنان سیاست های اقلیمی کارآمدی توسط دولت ها به کار گرفته نمی شوند.
میزان مصرف آب در ایران حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد فراتر از میانگین جهانی است. بر اساس اعلام بانک جهانی، سرانه مصرف آب خانگی برای کشورهای بیابانی مانند ایران باید ۷۰ لیتر در شبانهروز باشد، اما اکنون بیش از این مقدار در شبانهروز مصرف میشود.
ایران از ظرفیت بسیار بالایی برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر بادی و خورشیدی برخوردار است و در صورت تامین سرمایه گذاری مورد نیاز، به راحتی می تواند به صادرات برق بپردازد.
بررسیها نشان میدهد عدم موفقیت در کنترل تولید گازهای گلخانهای خطر جدیتری متوجه بشر خواهد شد، در صورت تداوم روند تولید گازهای گلخانهای تا سال ۲۰۵۰، ۴۹ درصد از جمعیت جهان در مکانهایی سکونت خواهند داشت که پشههای ناقل بیماری، سلامت آنان را با تهدید روبرو میکنند.
اگر برنامه های کاهش انتشار پیگیری نشود و روند موجود مصرف انرژی ادامه یابد، طبق گزارش سازمان بهینه سازی مصرف سوخت، ایران از سال ۱۴۱۰ واردکننده انرژی خواهدبود و مزیت صادرات انرژی را از دست خواهدداد
در حالیکه بسیاری از دانشمندان معتقدند که فعالیت های انسانی عامل اصلی تولید گازهای گلخانه ای، گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی است، اما عده ای دیگر معتقدند که خورشید عامل موثرتری در ایجاد این پدیده است.
بر اساس شواهد علمی منتج از ده ها مدل اقلیمی و مشاهده بینالمللی صحه گذاری شده توسط صدها محقق در سطح جهان، بر این مساله اتفاق نظر وجود دارد که تغییرات اقلیمی از تغییر تعادل طبیعی گازهای دارای اثر گلخانه ای در طبیعت متاثر شده است. این تغییر تعادل به علت انتشارات انسانساز و کاهش توان جذب زیست بوم کره زمین بوده است.
در بسیاری از شهرها و کشورهای جهان برای کمک به کاهش آلودگی هوا، مردم را به استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی، تشویق می کنند. در برخی شهرها، دولتمردان برای رونق سیستم حمل و نقل، به مردم خدمات ارزان و یا رایگان ارائه می دهند تا مردم کمتر از وسیله نقلیه خود استفاده کنند.
محققان، برای تولید محصولات جدید از پلاستیک های غیرقابل بازیافت روش جدیدی ابداع کرده اند. یک شرکت انگلیسی به نام گومی از این پلاستیک های غیرقابل بازیافت برای تولید بلندگوهای بی سیم قابل حمل استفاده کرده که امکانات قابل قبولی دارند.
با توجه به افزایش گرمای جهانی زمین، شهرهای اروپایی امسال زمستان متفاوتی را تجربه کردند و در برخی نقاط مثل لندن، دمای هوا به بالای ۲۱ درجه سانتیگراد رسید و شهروندان اروپایی، امسال زمستان بهاری را تجربه کردند.
دکتر کریستوف هاملمن روز گذشته، در کارگاه آموزشی همایش بین المللی بهداشت محیط در زنجان افزود: سیاستگذاری برای مناسب سازی سامانه های حمل و نقل و استفاده از سوخت های غیر فسیلی می تواند تاثیر بسزایی در کاهش اثرات زیست محیطی تغییر اقلیم هم داشته باشد.